Zagrebački klub livanjskih studenata organizira Sajam karijera HBŽ

Sajam karijera HBŽ bit će održan, 9. ožujka, od 12 sati, u dvorani Srednje ekonomske škole u Livnu, gdje će biti upriličeno svečano otvaranje, prezentacije vezane za ZKLS, smještaj i prehranu, te prednosti studiranja u Zagrebu u odnosu na ostala sveučilišta.

video: Sajam karijera HBŽ 2017

Zagrebački klub livanjskih studenata (ZKLS), kao jedna od najaktivnijih udruga mladih na području Hercegbosanske županije (HBŽ), i ove godine, po peti put, organizira Sajam karijera HBŽ-a, koji će se održati 9. ožujka, u dvorani Srednje ekonomske škole u Livnu.

Kako je za Fenu kazao predsjednik ZKLS-a Mate Pavić, potaknuti izrazitim smanjenjem broja upisanih studenata na Sveučilište u Zagrebu podrijetlom iz općina HBŽ-a, a u cilju osiguravanja najkvalitetnijeg dostupnog obrazovanja budućim generacijama, Zagrebački klub livanjskih studenata pokrenuo je projekt Sajam karijera HBŽ, prenosi Fena.

– Ideja projekta je upoznati maturante srednjih škola na području Hercegbosanske županije s mogućnošću studiranja na Sveučilištu u Zagrebu, kao i s načinom polaganja državne mature, odnosno potrebnim preduvjetima za upis pojedinih fakulteta – kazao je Pavić.

Dodao je kako su kroz dosadašnju analizu procesa provođenja državne mature, pogotovo rezultata polaganja državne mature za maturante s područja HBŽ-a, zaključili kako je jedan od glavnih problema neznanje, nepripremljenost za ispite te strah od same državne mature.

– U protekle četiri godine Sajam karijera polučio je veliki uspjeh, kako sam Sajam, tako i probna državna matura koja se ove godine održava po četvrti put. Rezultati se vide i u broju upisanih brucoša, gdje je u samo četiri godine održavanja Sajma došlo do rasta broja onih koji su za grad svog studiranja odabrali Zagreb – kazao je Pavić.

Sajam karijera HBŽ bit će održan, 9. ožujka, od 12 sati, u dvorani Srednje ekonomske škole u Livnu, gdje će biti upriličeno svečano otvaranje, prezentacije vezane za ZKLS, smještaj i prehranu, te prednosti studiranja u Zagrebu u odnosu na ostala sveučilišta.

Svaki fakultet, sastavnica Sveučilišta u Zagrebu imat će svoj štand na kojem će biti predstavljen taj fakultet, dijelit će se materijali i brošure, te iskustva studenata tih fakulteta.

Uz sami Sajam, u subotu, 10. ožujka, održat će se simulacija državne mature u prostorijama Opće gimnazije Livno.

– Pokušat će se maturantima što bolje približiti pristup ispitu državne mature, te ovim putem Zagrebački klub livanjskih studenata poziva sve maturante da se pridruže i provjere svoje znanje prije prave državne mature – istaknuo je Pavić.

Projekt i ove godine podržavaju Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa HBŽ-a, Općina Livno, Sveučilište u Zagrebu, Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu, Caffe bar Luxe, Club Elite, Eco-selo Grabovica, Club Roko Zagreb, Hotel B&M Livno, NK Kamešnica, Metropolis, Piterija Ivo Zagreb i FMGG Gorica Livno.