Voda u tradicijskoj kulturi Bosne i Hercegovine

U prostorijama Franjevačkog muzeja i galerije Gorica sinoć je, u sklopu proslave Dana općine Livno, otvorena izložba pod nazivom Voda u tradicijskoj kulturi Bosne i Hercegovineautora o. Zvonke Martića.  Na četrnaest umjetničkih fotografija, formata metar sa metar i pol, autor prikazuje bogatstvo narodnih nošnji iz Bosne i Hercegovine uz vodna bogatstva.

O značenju vode i vodnih područja u BiH u uvodnom djelu govorio je ravnatelj muzeja Josip Gelo. Autor Martić u svom obraćanju zahvalio je na prilici da livanjskoj javnosti prikaže sve ono što, zajedno sa Jasminom Fazlagićem, radi dugi niz godina i što je izložba uvrštena u program proslave 1120. obljetnice Livna. Izložbu je, uz prigodan govor otvorio načelnik općine Livno Luka Čelan. “Uvijek je zadovoljstvo biti domaćinom onima koji sustavno rade na očuvanju tradicijskih vrijednosti. Jedan od njih je svakako otac Martić i hvala mu na uloženom trudu u očuvanje svega onoga što predstavlja bitnu sastavnicu identiteta jednog naroda“, kazao je načelnik Čelan.

Program proslave nastavlja se večerašnjim predstavljanjem knjige Franjevci Bosne Srebrene u Albaniji autora fra Marijana Karaule. Predstavljanje će se održati u dvorani Pastoralnoga centra s početkom u 17 sati i 30 minuta.