Voda polju život znači

Izložba fotografija i dodjela nagrada za najbolje likovno-literarne radove učenika osnovnih škola HBŽ

Livno – U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana močvara (2. 2. 2014) Centar mladih Livno i WWF organiziraju izložbu fotografija „Voda polju život znači“ koja će se održati u subotu, 1.2. 2014 u PTC Forum Livno s početkom u 11:00 sati.voda polju znaci

Izložba je posvećena fenomenu plavnih krških polja, njihovoj velikoj biološkoj vrijednosti te pritiscima sa kojim se suočavaju, posebno u promjenama hidrološkog režima. Fokus izložbe je na Livanjskom polju, najvećem krškom polju u Dinarskom luku i vlažnom staništu od međunarodne važnosti zaštićene Ramsarskom konvencijom. Ono je dom desetina zaštićenih vrsta, a igra i vrlo važnu ulogu u životu lokalnog stanovništva sa resursima i uslugama koje im pruža.

Do realizacije ove izložbe došlo je suradnjom WWF-a i Centra mladih Livno sa fotografima Andrijom Vrdoljakom, Eliom Della Ferrera, Michelom Guntherom (Wild Wonders of Europe).

U sklopu izložbe održat će se i ceremonija dodjele nagrada i priznanja pobjednicima natječaja za najbolje likovno-literarne radove učenika osnovnih škola Hercegbosanske županije koji je organiziran u okviru inicijative za proglašenje Hercegbosanske županije područjem Eko Županije.
Pogledaj fotogaleriju>>>