U nedjelju počinje ‘Livanjsko kulturno ljeto’

livno1U nedjelju, 21. srpnja, započinje Livanjsko kulturno ljeto 2013, u sklopu kojeg će se do 11. kolovoza održati niz predstava, izložbi, večeri poezije, književnih večeri i koncerata.

Svečano otvorenje je u nedjelju, u Gradskom parku, na platou ispred zgrade Narodnoga sveučilišta, gdje će biti upriličen prigodan glazbeni program. Uz Gradski harmonikaški orkestar, pod ravnanjem Mladena Jelovića, nastupit će i solo izvođači Kristina Krželj, Anja Brdar, Marijana Šeremet i Lado Džaja, te maestro Josip Bajalo.

To će biti uvod za hit komediju zagrebačkog Hit Teatra “Vlaška posla”, koja će biti izvedena u kino dvorani nakon svečanog otvorenja. U goste dolaze glumice Ana Gruica, Matea Elezović i Jadranka Elezović, a predstava donosi priču o vječitom problemu oko ostavštine.

Istoga dana predviđeno je i otvaranje Međunarodnog sajma knjiga na štandovima glavne gradske ulice.

Do 11. kolovoza Livnjaci, a posebno najmlađi, mogu uživati u lutkarskoj predstavi “Vesela Polutka”, u izvedbi stalnog dječjeg lutkarskog ansambla Virko.

Bit će održana i večer poezije “Šibenik Livnu”, zatim izložba slika polaznika škole slikanja akademskog slikara Ivice Vlašića, izložba fotografija “U tišini naše ulice”, u sklopu koje će biti izložene fotografije livanjskih motiva kroz objektiv Marina Mamuze.

U sklopu ovogodišnjeg Livanjskog kulturnog ljeta bit će predstavljena knjiga “Livanjski Kaići”, autora Damira Tadića.

Tu je još i kazališna predstava “Abeceda književnosti”, u kojoj igraju mostarski glumci Ivo Krešić i Igor Vidačković, te glazbena večer “Marijana i Lado”.

Također, predviđena su sportska događanja: turniri u košarci i odbojci na Trgu kralja Tomislava, a članovi Tae kwon do kluba Magone prezentirat će vještine ovog popularnog sporta.

Ovogodišnje Livanjsko kulturno ljeto bit će zatvoreno koncertom Đanija Stipaničeva, na Trgu kralja Tomislava.