U Livnu održano natjecanje ekonomskih škola

Realizacija vježbovne tvrtke započela je prije više od 15. godina u Srednjoj ekonomskoj školi u Livnu, a temelji se na principu ”poslovanja na rubu stvarnosti”.
U sportskoj dvorani Srednje ekonomske škole u Livnu u petak je održan šesti Sajam vježbovnih tvrtki ‘Let’s Do Business Livno 2018’, koji ima za cilj potaknuti učenike na napredovanje, želju za samostalnošću i primjenu teorijskog znanja kroz razvoj poduzetničkih sklonosti, vještina, stajališta i suradnje među učenicima i nastavnicima.
Na sajmu je sudjelovalo 10 vježbovnih tvrtki iz različitih škola: Srednje strukovne škole Silvija Strahimira Kranjčevića Livno, Srednje ekonomske škole Joze Martinovića Mostar, Srednje škole Kupres i domaćina Srednje ekonomske škole Livno. Realizacija vježbovne tvrtke započela je prije više od 15. godina u Srednjoj ekonomskoj školi u Livnu, a temelji se na principu ”poslovanja na rubu stvarnosti”. Naime, tvrtke osnovane u školama rade sve što i tvrtke u stvarnom poslovnom svijetu, osim što posluju fiktivnom robom i fiktivnim financijama.
U tvrtki se uče ”poslovanju” od osnivanja do zatvaranja tvrtke, zaokružujući tako svoje znanje i vještine potrebne za suvremeno poslovanje. Ravnatelj Srednje ekonomske škole Livno Miroslav Ćurić uvodnim riječima poželio je dobrodošlicu nazočnima, a Sajam vježbovnih tvrtki ‘Let’s Do Business Livno 2018’ svečano je otvorio ministar znanosti, prosvjete, kulture i športa Petar Galić. Projekt je održan pod pokroviteljstvom Vlade Hercegbosanske županije (HBŽ), Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i sporta Hercegbosanske županije te gradonačelnika Livna Luke Čelana, a financiran je i podržan od strane KulturKontakta Austria i Ministarstva vanjskih poslova Republike Austrije, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.