Početak radova na vodovodu u Srđevićima

U utorak je nastavljen program proslave Dana općine Livno i to otvaranjem radova na izgradnji sekundarne mreže vodovoda u selu Srđevići. Okupljene mještane, predstavnike crkvene i političke vlasti pozdravio je načelnik općine Livno Luka Čelan. U kraćem govoru upoznao ih je sa trenutačnim radovima na kapitalnom projektu za livanjsku općinu „Livanjski horizont“ kazavši kako je dobar dio radova odrađen kada je u pitanju magistralni vod.

Istaknuo je da je završena dionica Južnog kraka vodovoda i to nakon izgradnje vodospreme u Zastinju te da su u dobrom dijelu općine stvoreni uvjeti za izgradnju sekundarne mreže odnosno priključenja kućanstava na vodovod. „Jedno od takvih mjesta je selo Srđevići gdje smo započeli s radovima na sekundarnoj mreži koje danas proglašavam otvorenima. Ono što mogu reći jest da cijena priključka kućanstava na vodovodu neće biti veća od tisuću konvertibilnih maraka, može biti jedino manja“, naglasio je u svom obraćanju načelnik Čelan nakon čega je sa okupljenima obišao radove.

U srijedu 26. rujna program proslave Dana općine bit će nastavljen Izložbom sirarskih proizvoda u 12 sati u Hotelu park, u 18 sati je izložba likovnih radova livanjskih gimnazijalaca, a u 19 sati monodrama Govorite li hrvatski?, koju će u dvorani Pastoralnog centra izvesti Joško Ševo.