Otvoreno Livanjsko kulturno ljeto

mladiU nedjelju 21. srpnja u organizaciji općinskog načelnika i Općine Livno svečanim otvaranjem započelo je Livanjsko kulturno ljeto 2013. Prigodan program upriličen je ispred zgrade Narodnog sveučilišta i otpočeo je Schubertovom Ave Mariom u izvođenju Kristine Krželj uz glasovirsku pratnju Josipa Bajala.

Maestro Bajalo je u nastavku programa izveo preludij u e-molu Fredericha Chopena. Sudionici programa bili su i Marijana Šeremet i Lado Džaja i izveli skladbu More. Poseban ton cijeloj večeri dali su članovi Gradskog harmonikaškog orkestra HKUD-a Dinara pod ravnanjem Mladena Jelovića.

Prigodnim obraćanjem više stotina nazočnih posjetitelja pozdravio je livanjski načelnika Luka Čelan. „Manifestacijom Livanjsko kulturno ljeto, ne samo da želimo obogatiti kulturnim zbivanjima današnjicu, ovom manifestacijom želimo podsjetiti na bogatu kulturnu tradiciju grada Livna, te i riječju i djelima prenijeti to na mlađe naraštaje“, kazao je načelnik Čelan i manifestaciju Livanjsko kulturno ljeto 2013. proglasio otvorenom.

Program Livanjskog kulturnog ljeta se nastavlja u srijedu 24. srpnja predstavom za djecu „Vesela polutka“, šibenskog dramskog studija Virko u kino dvorani s početkom u 18 sati. Od 20 sati na terasi Hotela park večer pod nazivom Šibenik Livnu u kojoj će svoje pjesme govoriti pjesnik Frane Bilić, autor jedne od najizvođenijih dalmatinskih pjesama „Da te mogu pismom zvati“, u sklopu koje će nastupiti i šibenska klapa Adriaticum.