Noć Livnjaka u Zagrebu 2013

noczagreb2013Tradicionalna livanjska noć pod nazivom “Noć Livnjaka i prijatelja Livna” u Zagrebu u organizaciji Livanjske zajednice Zagreb i ove godine okupila je veliki broj uzvanika. Zabava u restoranu Gastro Globus Lp na Zagrebačkom velesajmu bila je prigoda za druženje i razgovor Livnjaka koji žive i rade u Zagrebu, gostiju iz Livna, predstavnika livanjskih zajednica iz Osijeka i Kaštela, livanjskih studenata i prijatelja Livna iz drugih krajeva.

Nazočne je kratkim govorom pozdravio livanjski načelnik Luka Čelan i izrazio zahvalnost Livanjskoj zajednici na uloženom trudu u održavanju veze Livnjaka u Zagrebu s rodnim krajem. Predsjednik Zagrebačkog kluba livanjskih studenata Tomislav Pavić uručio je načelniku Čelanu zahvalnicu na dosadašnjoj potpori studentima iz Livna koji se školuju u Zagrebu posebno zahvalivši za sufinanciranje prijevoza. Obraćajući se okupljenima u restoranu Globus župnik župe Svih Svetih u Livnu fra Vinko Sičaja pozvao ih je da doniraju sredstva za pomoć u izgradnji crkve Gospe od anđela u Guberu. Inače u tu namjenu u Zagrebu je održan i malonogometni turnir.

Oko osam stotina nazočnih, na šesnaestoj po redu Noći Livnjaka i prijatelja Livna, zabavljao je Slavonija band, a tradiciju i običaje livanjskoga kraja svojim nastupom zorno su prikazali članovi Kulturno umjetničkog društva Podinarje iz Lištana.

[nggallery id=6]

Više fotografija na: http://www.livanjskazajednica.hr/