Livno na ljeto domaćin jedriličarske utrke Sailplane Grand Prix serije

Termin održavanja natjecanja je od 27. srpnja do 3. kolovoza 2019. godine, u razdoblju povoljnih vremenskih uvjeta za letenje.

Međunarodna zrakoplovna federacija (FAI Gliding committee) prihvatila je kandidaturu Aerokluba Livno za organizaciju svjetske jedriličarske kvalifikacijske utrke Sailplane Grand Prix iz serije 10.

Termin održavanja natjecanja je od 27. srpnja do 3. kolovoza 2019. godine, u razdoblju povoljnih vremenskih uvjeta za letenje. Na natjecanju se očekujemo piloti iz cijelog svijeta, jer se radi o vrhunskom svjetskom jedriličarskom događaju. Osim za ljubitelje letenja, Sailplane Grand Prix bit će odlična prilika za promociju livanjskog kraja i BiH u zrakoplovnom svijetu i turizmu općenito, najavili su iz Aerokluba Livno.

Jedriličarska utrka održat će se na Letjelištu “Stipo Krišto” u Livnu, koje ima status sportskog aerodroma za zrakoplove do 5700 kg težine. Uređenje sportskog aerodroma u Livnu započelo je prije deset godina, a do sada je u tu svrhu utrošeno oko milijun eura.

izvor: http://aeroklublivno.org