Ivica Propadalo

Ivica Propadalo, međunarodno priznati slikar, scenograf i designer rođen je 13. ožujka 1950. godine u Livnu, BiH. Nakon završene srednje škole upisuje Elektrotehnički fakultet u Sarajevu, a od 1977. godine živi i radi u Zagrebu.

U razdoblju od 1965. – 1977. godine ovaj se umjetnik aktivno bavio i glazbom svirajući u sarajevskim bandovima COD i Teška industrija. Od 1977 do 1988 godine radi kao inženjer u Končaru i Ini.

 

Slika od 1975. godine, a kao samostalni umjetnik djeluje od 1988. godine.
Do sada je izlagao na 70 samostalnih i preko 250 skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Za svoje slikarstvo dobio je niz domaćih i međunarodnih nagrada.

Designom i scenografijom počeo se baviti 1994. godine i autor je nekolicine statueta za nagrade kao što su Porin, Dora, Plavi i Zeleni turistički cvijet, Djelatnik godine i Zlatna Penkala Hrvatske turističke zajednice, nagrade Hrvatskog radijskog festivala, Europske televizijske nagrade Cirkom Regional kao i niza drugih ostvarenja.

Tijekom posljednjih desetak godina ne postoji niti jedna važnija manifestacija ili event za koji nije osmislio scenografiju, a važno je napomenuti i umjetnikovu veliku strast prema obnovi dalmatinskih zdanja te uređenju interijera.

web: http://www.propadalo.hr , http://www.teska-industrija.com

Ivica Propadalo autor statue Porina i Dore

ivica-propadalo-porin

U Zagrebu je predstavljen novi izgled statue za godišnju diskografsku nagradu Porin, za koji je ponovno zaslužan idejni tvorac i dizajner Ivica Propadalo.

Tijekom 20 godina mijenjali su se glazbenici koji su ga osvajali, ali isto tako mijenjala se i sama nagrada. Visoka 30 centimetara i teška oko 3 kilograma, bila je u raznim bojama. Posljednje dvije godine rađena je od bračkog kamena. Jubilarni 20. Porin ponovno je od kristala.

Svečana dodjela ovogodišnjeg Porina održat će se 11. svibnja u Rijeci.

Pogledajte u videprilogu što su rekli Neno Belan, koji ih ima već devet, a ove je godine nominiran u 5 kategorija te njegova mlada kolegica Natali Dizdar, koja ima jednu nominaciju manje i osvojenog samo jednog Porina.

26.4.2013.