HBŽ uvodi privremene savjetnike za stručno-pedagoški nadzor

Temeljem Pravilnika o napredovanju učitelja i nastavnika u osnovnom i srednjem obrazovanju postoji mogućnost izbora privremenih savjetnika koji će obilaziti svoje kolege i podnositi izvješća resornom ministarstvu.

Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i sporta Hercegbosanske županije (HBŽ) objavilo je Javni poziv za izbor privremenih savjetnika koji će obavljati nadzor sukladno Pravilniku o stručno-pedagoškom nadzoru u odgojno-obrazovnim ustanovama u HBŽ-u.

Govoreći o navedenom pozivu, županijski ministar znanosti, prosvjete, kulture i sporta Petar Galić za Fenu je kazao da temeljem Pravilnika o napredovanju učitelja i nastavnika u osnovnom i srednjem obrazovanju postoji mogućnost izbora privremenih savjetnika koji će obilaziti svoje kolege i podnositi izvješća resornom ministarstvu. ”Nakon dvadeset godina uvodi se ova novina u nastavi, a ono u biti predstavlja svojevrsnu pripremu ljudi za Zavod za odgoj i obrazovanje koji je krenuo s radom i dio njih će svakako preuzeti Zavod u kasnijem razdoblju”, kazao je Galić.

Inače, u studenom prošle godine u Širokom Brijegu potpisan je sporazum o osnivanju zajedničkog međužupanijskog Zavoda za odgoj i obrazovanje s ciljem poboljšanja kvalitete obrazovanja. HBŽ je donošenjem odluke o osnivanju Zavoda iskazao potrebu osnivanja te institucije te je ponudio i ostalim županijama i općinama u FBiH da pristupe osnivanju te ustanove. Ponuda je bila upućena Unsko-sanskoj i Srednjobosanskoj županiji dok je spremnost pristupanju osnivanja Zavoda za odgoj i obrazovanje iskazala samo Župnija Zapadnohercegovačka.