Dan narcisa u Livnu – važno je obavljati preventivne preglede

U HBŽ-u obilježen Dan narcisa


Udruga žena oboljelih ili liječenih od karcinoma dojke “Bistrica” u srijedu je u PTC Forum u Livnu obilježila Dan narcisa. Kako je priopćeno iz Službe za odnose s javnošću Vlade HBŽ-a, Dan narcisa je dan koji simbolizira nadu, buđenje i novi život, a članice Udruge “Bistrica” pokušavaju ukazati na broj osoba oboljelih od karcinoma dojke te koliko je važno redovito obaviti preventivne preglede.

Cilj je druženja bio upoznati građane o važnosti prevencije kod malignih oboljenja te o svim vidovima pomoći ženama oboljelim od raka dojke. Druženje je imalo i humanitarni karakter tako što su članice Udruge za prikupljene novčane priloge dijelile narcise i promotivne letke.

Obilježavanju Dana narcisa u PTC Forum u Livnu nazočili su i predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Ivan Jozić, ministrica rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih u Vladi Hercegbosanske županije Vasilija Broćeta, ravnatelj Zavoda za zdravstveno osiguranje Hercegbosanske županije Ante Baković, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Hercegbosanske županije Dijana Mamić i ravnatelj Županijske bolnice fra “Mihovil Sučić” dr. Ivan Cikojević.