Branko Ivanković Mito

mitoBranko Ivanković-Mito rođen je 1954. god. u Livnu, a elektroprivrednu školu, smjer telekomunikacije završio je u Sarajevu. Umjetničke radove izvodi na drvu i na platnu, a sudjelovao je u mnogim umjetničkim kolonijama, te je izlagao na oko dvadesetak skupnih i samostalnih izložbi u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. 

Kiparstvom se počeo baviti 1995. godine, a osnivač je i direktor Likovne sekcije Udruge hrvatskih kulturno umjetničkih društava u Bosni i Hercegovini. Član je Udruge za regionalni i ruralni razvoj “Hercegovački STAP” u čijoj je organizaciji izlagao na Zagrebačkom velesajmu u sklopu manifestacije “Eko-etno Hrvatska 2007”, gdje je spomenuta udruga predstavila gospodarske, turističke i proizvodne mogućnosti, te kompletnu ponudu Regije Hercegovina.

Modelirao je veliko oltarno raspelo u samostanu Petričevac u Banja Luci pod kojim je Sveti Otac Papa Ivan Pavao II predvodio misno slavlje 2003. godine, a izradio je i križ blaženog Ivana Merza kojeg je blagoslovio Sveti Otac. Uz brojne oltare i sakralna djela izgradio je i glavni oltarni križ za svetište Blažene Marije Propetog Isusa Petković u Blatu na Korčuli.

http://www.art-mit.com/